Datainnsamling offshore – E-ROV

Courtesy: Equinor/Oceaneering

Anvendelse

Scanmatics datainnsamlingsløsninger er fleksible og kraftfulle, selv for de mest spektakulære anvendelser. Vår leveranse til Oceaneerings E-ROV er et godt eksempel på dette.

Teknologi

E-ROV-konseptet består av en kontainer som plasseres på havbunnen. Fra kontaineren opererer en ROV som fjernstyres fra land over 4G-nettverket via en overflatebøye. Den store fordelen er å slippe å ha et dedikert overflatefartøy til stede under operasjonen. Det første systemet har jobbet jevnt og trutt gjennom sommeren og høsten, og gjennomført inspeksjon og vedlikehold på subsea-infrastrukturen tilknyttet flere oljefelt.

Scanmatic leverer flere komponenter i overflatebøyen. Primæroppgaven er å ha et sekundært samband over Iridium for styring av 4G-modemenes operasjon (inkludert operasjon av en heis for en av de to 4G-antennene), og for å sende kommandoer til konteinerens styresystem.

En SM5059 datalogger samler inn data om bøyens dybde (trykksensor) og bevegelse (MRU med pitch, roll og heave), posisjon/geofence (GPS), eventuell vanninntrenging (fuktighetssensor), batterispenning i bøyen og overvåker batteristatus i konteineren.

Ved feiltilstander blir data sendt umiddelbart over tilgjengelig kommunikasjonslink. All sensorinformasjon, status og eventuelle alarmer er tilgjengeliggjort for ROV-operatørene på en dedikert H2-skjerm i operatørrommet.

Ved å benytte Scanmatics velprøvde SM5059 datalogger og H2 datainnsamlingssystem er det kun snakk om konfigurasjonsarbeid, og ikke spesial-utvikling, for å gjennomføre en slik leveranse. Dette gjør leveransetiden kort og kostnaden lav.

Christian Jørgensen

Offshore og forsvar
Christian.jorgensen@scanmatic.no
+47 93 06 86 49

Relevante leveranser