Oppdatering: KystVær-app

I 2013 kunne du lese om mobilapplikasjonen Kystvær, som ble utviklet av Scanmatic AS for Kystverket og som viser været langs kysten i sanntid. Scanmatic produserer og leverer værstasjoner over hele landet og har også levert instrumenteringsløsning for sensorer og datainnsamling knyttet til denne mobil-appen. Nyheten fikk plass i beste sendetid på NRK.

Kystverket er en betydningsfull samfunnsaktør som gjør et viktig arbeid. Vi er stolte over å ha blitt foretrukket. Samtidig er dette en viktig kontrakt som bekrefter vår solide posisjon i dette markedet, uttrykte Scanmatic.

I utgangsunktet var sensorene til for å hjelpe loser og operatører ved trafikksentraler med sanntidsinformasjon om sikt og vindforhold i skipsleden. Samtidig har det under hele prosessen vært en ambisjon å åpne systemet opp for fri bruk for alle sjøfarende. Det har vist seg å være helt riktig. KystVær appen er svært mye brukt av overnattende båt-turiseter, dagstur og solhugrige dagsturer i båt, fiskere og kitere/surfere – alle som ferdes på sjøen.

– Allerede på vei ut av båthavna sjekker jeg KystVær, for å se hvor turen går og hvilken øy vi skal dra til i dag. Vindretningen i appen viser meg også hvilken side av øya vi skal legge oss for å finne le fra vinden, sier Clas de Prenso ved Scanmaitc AS.

Det er nå plassert ut 13  målestasjoner i Sør-Norge, og det plasseres stadig ut nye målestasjoner langs kysten. Siste leveranse var til Hvasser/Tjøme utenfor Tønsberg.

KystVær er nå tilgjengelig for både  iPhone og Android-telefoner.

Last ned her: