Om oss

Scanmatic har siden etableringen i 1971 fokusert på utvikling og leveranse av kvalitetsprodukter og systemer innen industriell instrumentering, overvåking og kontrollsystemer til profesjonelle, industrielle kunder innen samferdsel, forsvar, offshore og fornybar energi.

En typisk Scanmatic leveranse er et robust industrielt system designet for høy pålitelighet og lang levetid i et krevende miljø, ofte utendørs. Våre løsninger er basert på åpne standarder og består ofte av en blanding av standard hyllevare HW og SW, egne produkter og egenutviklet SW.

Vi tar gjerne totalansvar for systemdesign, utvikling, sammenstilling, installasjon, idriftssettelse og periodisk vedlikehold.

Vi tilbyr service og vedlikeholdsavtaler med garantert responstid der vi i større eller mindre grad overtar driftsansvaret for våre kunder. Vi har dedikerte team som med faste intervaller reiser rundt og utfører periodisk vedlikehold for kundene våre.

Scanmatic-gruppen består i dag av 4 selskaper, Scanmatic AS, Scanmatik Elektro AS, Scanmatic Environmental Technology AB og Scanmatic Instrument Technology AS.

Scanmatic AS har i dag 51 ansatte og en årlig omsetning på ca. 110 MNOK. Scanmatic AS har hovedkontor på Krøgenes like utenfor Arendal.

Scanmatic Elektro, som tilbyr installasjon, elektroentrepriser og bygging av teknisk infrastruktur, har i dag 150 ansatte og en årlig omsetning på ca. 500 MNOK. Scanmatic Elektro har en egen fiber-avdeling som består av 10 personer, der oppdragene er energiverk, kommuner, statens vegvesen. Typiske oppdragsgivere er JBV, Statens Vegvesen, Energiverk, Kommuner og andre entreprenører. Scanmatic Elektro har også en egen avdeling innen mobil- og radioinfrastruktur. Scanmatic Elektro har hovedkontor i samme bygg som Scanmatic AS.

Scanmatic Environmental Technology AB har kontor i Stockholm og er i dag 4 ansatte. De leverer blant annet målestasjoner til SMHI (Sveriges Meteorologiska og Hydrologiska Institut).

Scanmatic Instrument Technology AS (tidligere ITAS) har i dag 7 ansatte og holder til på Ås, utenfor Oslo. Deres kunder er blant annet Meteorologisk institutt, forskningsmiljøer og havbruksnæringen.